Emile kullanıcısının son içeriği

  1. Emile

    1988 1989 Kim Şampiyon Oldu ?

    1988-1989 Sezonunda Hangi Takımlar Şampiyon Oldu? 1988-1989 futbol sezonunda, dünya genelinde birçok lige şahit olduk ve her birinde farklı şampiyonlar gördük. Her lig kendi heyecanını, rekabetini ve zaferlerini yaşadı. Bu sezonun en önemli liglerinden bazıları İngiltere Premier Lig, İspanya...
  2. Emile

    Adaptif Parlaklık Nasıl Kapatılır ?

    **Adaptif Parlaklık Nasıl Kapatılır?** Giriş: Adaptif Parlaklık Nedir? Adaptif parlaklık, birçok modern cihazda bulunan bir özelliktir ve ekranın çevresel ışık seviyelerine göre otomatik olarak ayarlanmasını sağlar. Bu özellik, kullanıcıya daha iyi bir görüntüleme deneyimi sunmak için...
  3. Emile

    bicimci sanat kurami nedir ?

    Biçimci sanat kuramı nedir? Biçimcilik, bir sanat yapıtını anlamak için gereken her şeyin sanat yapıtının kendisinde yer aldığını öne sürer. Onun üretilişinin nedeni, tarihsel arka planı ve sanatçının yaşamı da dahil olmak üzere çalışmanın bağlamı, yani kavramsal yönü sanatsal ortamın kendisinin...
  4. Emile

    bagirsaklarin sagliksiz oldugunu nasil anlariz ?

    Bağırsakların sağlıksız olduğunu nasıl anlarız? Karın ağrısı, ishal, kabızlık, şişkinlik, mide bulantısı; bağırsak hastalıklarında en sık görülen belirtiler arasındadır. Gaitada kan görmek, ateş ve kilo kaybı da bağırsakla ilgili sorun yaşayan kişilerde görülebilen durumlardandır.
  5. Emile

    aven ne demek tdk ?

    AVEN ne demek TDK? TDK'de avane olarak geçiyor, Kubbealtı ve Ötüken'de avene. Kökeni Arapça yardımcı anlamındaki avn. Aˁvān ise yardımcılar demek.
  6. Emile

    asil oldu ne demek ?

    Asil oldu ne demek? Doğuştan veya hükümdar buyruğuyla, bazı ayrıcalıklara sahip olan ve özel unvanlar taşıyan kimselere denir. Asil olma durumuna asalet veya soyluluk denir.
  7. Emile

    argin olmak ne demek ?

    Argın olmak ne demek? sıf. (Eski Türk. ar-mak “yorulmak”tan ar-gın) Yorgun, bîtap: Silerek alnını yorgun argın (Tevfik Fikret). Argın yorgun yola gitmek güç olur (Âşık Veysel) [Kelime bugün tek başına sâdece halk ağzında yaşamakta, yazı dilinde ise yorgun kelimesiyle birlikte yorgun argın...
  8. Emile

    arama kaca ayrilir ?

    Arama kaça ayrılır? Arama, amacına göre “adli arama” ve “önleme araması” olarak ikiye ayrılmaktadır. Arama şüpheli veya sanığı ya da bir delili elde etme amacıyla yapılabileceği gibi, bir suçun işlenmesini veya bir tehlikeyi önlemek amacıyla da yapılabilir.
  9. Emile

    arakli deniz seviyesinin altinda mi ?

    Araklı deniz seviyesinin altında mı? İlçenin deniz seviyesinden yüksekliği 10 metre olup, İl merkezine uzaklığı 33 km.dir.Araklı'nın doğusu Sürmene, batısı, Arsin ilçeleri, güneyi Bayburt ili, kuzeyi Karadeniz ile çevrilidir. Trabzon-Rize karayolu üzerinde kurulmuştur.
  10. Emile

    aragonit tasi gercegi nasil anlasilir ?

    Aragonit taşı gerçeği nasıl anlaşılır? Gerçek aragonit taşı sertliği 3.5-4 arasında olan bir mineraller grubuna aittir. Renkleri beyaz, kahverengi, sarımsı, yeşilimsi ve pembe arasında değişebilir. Kristal şekilleri çubuk, kütle, iğne, prizma ve yuvarlak şekillerde olabilir.
  11. Emile

    arac niteligi ne demek ?

    Araç niteliği ne demek? Bir aracın motorlu araç olarak nitelendirilmesi için, bunun her şeyden önce hareket gücüne sahip olması gerekir. İleri ve geriye doğru hareket etme gücü bulunmayan bir araç, motorlu araç sayılmaz.
  12. Emile

    arabasi corbasi ilk kim buldu ?

    Arabaşı çorbası ilk kim buldu? İlk yapan ustanın Türkmen Murtaza olduğu söylenmektedir. Arabaşı, yaygın olarak İç Anadolu Bölgesi'inde görülür.
  13. Emile

    ar teknolojisi nasil calisir ?

    AR teknolojisi nasıl çalışır? Artırılmış gerçeklik (AR); dijital görsel ögeler, ses veya diğer duyusal uyaranların kullanımıyla elde edilen gerçek fiziksel dünyanın geliştirilmiş bir versiyonudur. Yani sanal nesneler aracılığıyla gerçek nesnelerin gerçekliklerinin artırıldığı yarı-sanal bir...
  14. Emile

    apseli ne demek ?

    Apseli ne demek? Apse, vücutta sıklıkla bakterilere karşı verilen tepki sonucu ortaya çıkan iltihabi bir durumdur. Ağız, diş, anal bölge gibi pek çok farklı vücut bölgesinde görülebilir.
  15. Emile

    apolet nedir polislik ?

    Apolet Nedir Polislik? Polis apolet ve rütbeleri, güvenlik güçlerinin rütbe ve yetkilendirme düzenini yansıtan ve profesyonelliklerini gösteren önemli aksesuarlardır. Yüksek kaliteli malzemelerle üretilen ve özel tasarım detaylarına sahip bu apolet ve rütbeler, polis memurlarının rütbe ve...