D vitamini konusu

Nuray

Member
Hınçal uluç yanıtlamış: Kefir çok yeni, böyle şeylerin faydası zaman içinde ortaya çıkar. Ben C, E ve A vitaminlerini 1976’da almaya başladım. O zamanlar ne işe yaradıklarını bilmiyorduk ama şimdi yaşıtlarıma ve aynaya bakınca görüyorum. ‘Botoks mu yaptırıyorsun?” diyenler var…



Böyle yorumları okuduğum zaman endişelenirim çünkü halkın büyük çoğunluğu ‘vur dedin mi öldür!’ deyişine uygun hareket eder. Bir şey faydalı gibi bir şey söylense onu sonuna kadar tüketmek isteyenlerin sayısı hiç de az değildir! Özellikle menşei Amerika olan vitamin tüketme alışkanlığının sonuçlarını Amerikalılar yıllar sonra değerlendiriyorlar. Çok farklı sonuçlar var. Kısmen destekleyenler kısmen karşı çıkanlar da var. Etkisinin nötr olduğunu söyleyenler de var. Aslında bunda şaşıracak bir şey de yok: Çünkü vücudun kendine uygun bir dengesi vardır. Denge, vücudun gereksinimlerini ölçülü ve çeşitlilik içeren besin öğeleriyle karşılamakla sağlanır. Kısacası fazla da az da zararlı olabilir.



Şimdi gelelim D vitamini konusuna…


En ekonomik D vitamini kaynağı güneştir. Bol ve uzun güneşli günlerin yaşandığı ülkemizde özellikle kadınlarımızın, yaşlılarımızın bundan yararlandıklarını söylemek güçtür.

Sağlığın kaliteli korunması için güneş ışınlarının dik gelmediği öğlen saatleri dışında mutlaka güneşe çıkılmalıdır.