Şehir gezilerinde yemek: Uzmanlar için Avrupa'nın en iyi pazar yerleri

Selvi

New member
Toskana'daki işkembe cenneti: Floransa'daki Mercato Centrale


kMermer masalarda yumurtalar, fildişi gibi kaplanmış ahtapotlar ve kadife bir sergide baklalar: Floransa'daki tezgahtarlar Mercato Merkezi sakatat ve sebzeler kuyumcuların takılarını takdim ettiği gibi sunulur. San Lorenzo'daki Medici mezar kilisesinin hemen yanındaki güçlü dökme demir yapı, tam 150 yıldır şeflerin ve uzmanların ilgisini çekiyor.

Alt katta meyve ve sebzeler, balık ve et, makarna ve peynir var; Buradaki en güzel stant ise Oreste Carocci'nin özellikle sunak gibi tasarlanmış işkembe satışı. Geleneksel kasap Perini'de Floransalı şefler, bütün jambon budu ve Maremma'nın ünlü kaz salamı için sıraya giriyor.





Ne olacak? Floransa'daki pazar salonundaki satış standı

Kaynak: resim ittifakı/DUMONT resim arşivi


Ziyaretçiler, yemek alanında ve alt kattaki uzun masalarda satın aldıkları spesiyaliteleri hemen deneyebiliyor. Örneğin işkembe rulosu (Panino al Lampredotto) – “Da Nerbone” büfesindekiler külttür.

Pazartesiden pazara, sabah 9'dan akşam 12'ye kadar. Birinci kattaki bistrolar gece yarısına kadar açıktır (mercatocentrale.it/firenze)

Pazar tezgahları ve yıldız aşçılar: Lizbon'daki Mercado da Ribeira


130 yılı aşkın bir süre önce, Lizbon'un ana pazarı olan Cais do Sodre, şu anda Lizbon'un popüler liman bölgesi olan bölgede açıldı. Mercado da Ribeira. Burada, devasa doğu kubbesinin altında her şey iki bölüme ayrılmış durumda: Yarısında hala balık, meyve ve sebze gibi taze ürünlerin satıldığı geleneksel pazar tezgahları bulunuyor. Cam ve demirden oluşan iki havadar yapıdan diğeri, on yıl önce devasa bir gurme cennetine dönüştürülmüş.


ayrıca oku








Konsept: Çevredeki 50'ye yakın yiyecek tezgahından bir şeyler alıp salonun ortasındaki ahşap masalara oturuyorsunuz. Zeytinyağında marine edilmiş sardalyalar, Alentejo'dan jambon, Porto'daki Arcadia'dan çikolata ve ülkenin en iyi şarap imalathanelerinden taze Vinho Verde gibi küçük kaliteli yiyecekler arasından seçim yapabilirsiniz.


Önce alışveriş yapın, sonra salonun ortasında yemek yiyin: Lizbon'daki Mercado da Ribeira




Salonun ortasında yersiniz: Lizbon'daki Mercado da Ribeira

Kaynak: pA/Global Travel Images/J. kahraman


Satıcıların seçimi alışılmadık: Bazı stantlar üst düzey Portekizli şefler tarafından yönetiliyor. En ünlülerinden biri Portekiz'in kuzeyinden Miguel Castro e Silva'dır. Denemek gerekir: Onun Pastel kütle tentürüsadece iki avroya sığır eti, havuç, soğan, chouriço sosisi ve domuz pastırması ile doldurulmuş narin bir mini pasta.

Günlük 10:00-gece yarısı (timeoutmarket.com/lisboa)


Seyahat ederken mutfak ve yemek yeme hakkında daha fazla bilgi



Somon ve taze bezelye: Helsinki'deki Vanha Kauppahalli


Helsinki'nin Kauppatori pazar meydanının yakınındaki 1889'dan kalma Eski Pazar Salonu (Vanha Kauppahalli), Finlandiya'nın Rusya tarafından işgal edildiği Çarlık dönemine kadar uzanır. Milenyumun başlangıcından kısa bir süre önce, tuğla salon mümkün olduğunca orijinaline sadık kalınarak yenilendi ve o zamandan bu yana, tarihi şemsiye ışıklarının sıcak ışığında bir kez daha gurme buluşma noktası olarak parladı.

Çarpıcı olan, taze bezelyelerin bulunduğu çok sayıda tezgahtır; Finliler tatlı sebzeleri şeker gibi çiğnemeyi severler. Helsinki'nin ev kadınları ve erkeklerinin yanı sıra pek çok tatilci de dar koridorlardan geçiyor. Ren geyiği jambonu veya sütlaç dolgulu Karelya böreği gibi lezzetlere hayran kalacak ve deneyebilirsiniz.


Helsinki'deki eski pazar yeri Vanha Kauppahalli'de ren geyiği kebabı




Arada atıştırmalık: Helsinki'deki eski Vanha Kauppahalli pazar yerinde ren geyiği kebabı

Kaynak: Picture Alliance/imageBROKER/Olaf Krüger


Tabii ki taze balık, sebze ve dokuma cips sepetleri gibi günlük eşyalar da var, bunlar aynı zamanda iyi bir hatıradır. Sabahtan akşama kadar kahve molası verebileceğiniz, stantların arasına gizlenmiş üç güzel kafe bar bulunmaktadır.

Pazartesiden cumartesiye sabah 8'den akşam 6'ya kadar (vanhakauppahalli.fi)

Hava koşullarına karşı koruma sağlayan bir kemer: Rotterdam'daki Markthal


Kemer şeklinde ve oldukça fütüristik Markthal, Rotterdam'ın Avrupa'nın şık gurme şehirleri listesine girdiği yer. 2014 yılında Hollanda'nın bu ilk tamamen kapalı gıda pazarı, her zaman haftalık bir pazarın kurulduğu Blaak Meydanı'nda açıldı. Ve uzun zamandan beri şehrin ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Pazar ziyaretçileri 96 adet pazar tezgâhı ve 15 adet şarküteri dükkanında rüzgârdan ve hava koşullarından korunarak alışverişlerini yapabiliyor. Ayrıca birçok restoran ve hatta yemekhane de mevcut. Bütün bunlar muhteşem sokak sanatı altında gerçekleşiyor: Salonun devasa kemerli tavanı boyunca büyük boy meyve ve sebzelerin parlak renklerde olduğu tek bir büyük tablo uzanıyor – Hollanda'nın en büyük sanat eseri.


Rotterdam'daki pazar salonu bir lezzetler katedralidir




Lezzetler Katedrali: Rotterdam'daki pazar salonu

Kredi bilgileri: Allard Schager/Alamy Stok Fotoğrafı


“Markthal Deneyimi”, pazar saatlerinde binadaki bilgi noktasında kayıt yaptırabileceğiniz düzenli salon turları sunmaktadır.

Pazartesiden cumartesiye 10:00 – 20:00, Cuma – 21:00, Pazar 12:00 – 18:00 (markthal.nl). Ön avludaki haftalık pazar Salı ve Cumartesi günleri sabah 8'den akşam 5:30'a kadar kuruluyor.


Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları da bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesine ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.


Eski bir sanayi salonunda balık: Oslo'daki Mathallen


Geçtiğimiz günlerde on ikinci yaş günlerini kutladılar Mathallen Oslo'dan. Yıllar süren bir düşüşten sonra, kapalı gıda pazarı, şehir merkezinden sadece birkaç dakikalık yürüme mesafesindeki eski Vulkan fabrikasına yeniden hayat verdi. Başarısının sırrı: tarihi sanayi salonundaki sevimli küçük stantların arkasında çoğunlukla yerel üreticiler, çiftçiler, peynir üreticileri ve tabii ki balıkçılar var.


Stantlarda çoğunlukla yerel üreticiler: Oslo'daki Mathallen




Oslo'da Mathallen: Standlarda ağırlıklı olarak yerel üreticiler ürünlerini sunuyor

Kaynak: pA/DUMONT resim arşivi U. Bernhart


Her yerde cezbedici bir koku var ve hemen hemen tüm tezgahlarda bu kokuyu tadabilirsiniz. Bazı stantların kendilerine ait sandalye ve masaları var, bazıları ise salonun ortasındaki ortak masaları satın alıp kullanıyor. Kral yengeç, somon, Kuzey Denizi midyesi: Oslo'da balık menüsü için bundan daha iyi bir yer olamaz. Özellikle buradaki fiyatlar nispeten makul olduğundan, sonuçta sağlayıcıların birbirleriyle rekabet ettiği gerçek bir pazardasınız.

Salı – Cumartesi 10:00 – 20:00, Pazar 11:00 – 18:00, Pazartesi izin günüdür (mathallenoslo.no)


Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları da bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesine ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.